Levi v úvodnom zápase KHL proti Omsku, v kabíne vládne dobrá nálada

06.09.2011 Poprad

Poprad 6. septembra (TASR) - Hokejisti nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy HC Lev Poprad odštartujú v sobotu premiérový ročník tejto súťaže na domácom ľade, zápasom proti Avangardu Omsk (17.00). Podľa slov kapitána tímu Ľuboša Bartečka vládne v kabíne popradských Levov dobrá nálada a všetci hráči sa tešia na úvodné buly.
Počas prípravy absolvovali zverenci trénera Radima Rulíka desať zápasov, v ktorých zaznamenali osem víťazstiev a dve prehry. \"Prípravu sme odštartovali 20. júla a poslúžila nám na vytvorenie kádra. Máme celkovo tridsať hráčov, z toho 25 hráčov je k dispozícii HC Lev, piati sú v HK Poprad. Na úvodný duel nastúpime v zostave ako pri poslednom prípravnom zápase. Chceme hrať hokej páčiaci sa fanúšikom,\" uviedol hlavný tréner Radim Rulík.
Prípravu si pochvaľoval aj samotný kapitán mužstva, slovenský reprezentant Ľuboš Bartečko. \"Všetko prebiehalo skvele, napriek tomu, že čas na prípravu nebol dlhý. Myslím, že to bolo zvládnuté na jednotku a mužstvo je pripravené dobre fyzicky aj psychicky. Všetci sú zdraví a v kabíne vládne dobrá atmosféra pred úvodným zápasom. Teším sa na prvé stretnutie,\" prezradil Bartečko.
V spoločnosti historicky prvého kapitána nechýbal na tlačovej konferencii ani Ladislav Nagy, ktorého hokejový život sa neodmysliteľne spája s menom Bartečko. \"Poprad je pekné mesto a som rád, že som sa sem vrátil. Je tu vynikajúci kolektív, chalani spolu hrávali aj v iných mužstvách, takže partia je skvelá. Celú predchádzajúcu sezónu som hral s Ľubom, tréner už aj poskladal formácie, v ktorých budeme pravdepodobne hrať počas sezóny. Všetci si navzájom rozumejú, takže si myslím, že to bude v pohode,\" skonštatoval Nagy.
V plnom prúde prebieha i rekonštrukcia zimného štadióna, ktorý okrem popradských Levov zastrešuje aj miestny klub HK Poprad. \"Štadión je pripravený k prvému duelu 10. septembra proti Omsku a schválila ho aj komisia KHL. Prebiehajú ešte dokončovacie práce, najmä úprava skyboxov a LED obrazovky, keďže konštrukcia strechy neunesie kocku. Veríme, že všetky práce ukončíme včas, ešte pred prvým zápasom. V sobotu privítame predstaviteľov KHL a zástupcov vlády Slovenskej republiky,\" odprezentoval na utorňajšej tlačovej konferencii obchodný a finančný riaditeľ klubu Marcel Binek.
Pred nadchádzajúcou sezónou 2011/2012 sa otvorene hovorí aj o ambíciách klubu. \"Ambície sú najvyššie, želali by sme si mať v kancelárii víťazný pohár,\" povedal s úsmevom na perách Binek a pokračoval: \"Reálne chceme odohrať prvé kolo play off a každý ďalší zápas bude pre nás bonusom.\"
Preprava na štadióny súperov bude prebiehať klubovým lietadlom. V prípade hosťujúceho celku sa budú hráči z popradského letiska prepravovať do dejiska zápasu autobusom v klubových farbách HC Lev.
Permanentky na domáce stretnutia nováčika KHL sú stále v predaji. Vstupenky sa budú predávať postupne a možnosť zakúpenia bude aj v deň zápasu. Cena sa pohybuje od 14 - 19 eur, v závislosti od sektorov a atraktivity súperov.
 

Vyberte región